A Magyar Záloghitel Zrt. felhívja ügyfelei figyelmét, hogy a 47/2020. (III. 18.) Korm. rendelet 1. §-a értelmében a 2020. március 18. napján huszonnégy óra-kor fennálló szerződések alapján már folyósított lakossági hitel-, kölcsön-, illetve lízingszerződések, illetve munkáltatói kölcsönök esetében automatikusan, a jogszabály erejénél fogva fizetési haladékot kap az ügyfél, amellyel, ha élni kíván, nincs további teendője.

Az ügyfeleink által a moratórium lejáratát követően fizetendő törlesztőrészletek összege nem növekszik a moratórium lehetőségének igénybevétele miatt, ami a futamidő moratórium időtartamánál hosszabb időre szóló meghosszabbításával kerül biztosításra.

A fizetési moratórium ellenére az ügyfeleinknek joga van az eredeti szerződéses feltételek szerint teljesíteni.
Ebben az esetben kérjük, vegyék fel társaságunkkal a kapcsolatot, hogy egyeztetni tudjuk a törlesztő részletek teljesítésének módját.

Amennyiben ügyfelünk a fizetési moratórium időszaka alatt egy adott hónapban a szerződés szerinti törlesztőrészletet átutalja vagy befizeti a társaságunk részére, az ráutaló magatartással az ügyfél arra vonatkozó magatartásának minősül, hogy adott havi törlesztőrészlet tekintetében a fizetési moratóriumot mellőzi.

Amennyiben az eredeti szerződéses feltételek szerint kíván teljesíteni, a moratórium időtartama alatt viszont mégis élni kíván a fizetési moratórium lehetőségével, úgy ahhoz a fizetési moratórium időtartama alatt bármikor joga van. Ebben az esetben nem szükséges további nyilatkozatot tenni.

Az aktuális törlesztőrészlet pontos összegéről ügyfeleinket minden hónapban elektronikus levél formájában tájékoztatjuk.

A fizetési moratóriummal kapcsolatban további tájékoztatást az alábbi elérhetőségeken kérhet.

E-mail: info@mzh.hu
Telefon: 06 1 312 1212
Cím: 1027 Budapest, Medve u. 34-40. 1.em.