Rólunk

 

Alapadatok:
Név: MAGYAR ZÁLOGHITEL Zrt.
Székhely: 1027 Budapest, Medve utca 34-40. 1. em.
Cégjegyzékszám: 01-10-044315
Adószám: 11994222-2-41

Pénzügyi vállalkozásként – a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének EN-I-204/2011 számú határozata alapján – a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról szóló 2013. évi CCXXXVII. törvény (a Hpt.) 3. § (1) bekezdésének b) pontjában említett hitel és pénzkölcsön nyújtása pénzügyi szolgáltató tevékenységet üzletági korlátozás nélkül végzi.

Befolyásoló részesedéssel rendelkező tulajdonosa Karacs Zoltán, 100%-os tulajdoni és szavazati hányaddal.

 

A Magyar Záloghitel Zrt. 1999-től van jelen a hazai hitelezési piacon. Az elmúlt években Társaságunkat a folyamatos szakmai fejlődés, többszöri megújulás, állandó innováció és magas színvonalú, prudens pénzügyi szolgáltatás jellemezték és jellemzik a jövőben is. A Magyar Záloghitel Zrt. rendelkezésére áll mindazon mikro-, kis- és középvállalkozásoknak és magánszemélyeknek, akik számára a finanszírozás során érték a megbízhatóság, a gyorsaság és a diszkréció, és elvárják a nemzetközi színvonalú szolgáltatást Magyarországon is.

Társaságunk 2009-ben csatlakozott az Új Magyarország Fejlesztési Terv, majd 2011-ben az Új Széchenyi Terv keretében kialakított Hitel Programokhoz, így fő célunk kedvező feltételekkel (kedvező kamatszint, forint alapú hitelezés, gyors átfutási idő) hitelfinanszírozás nyújtása annak érdekében, hogy a kereskedelmi banki módszerekkel nem, vagy nem a kívánt mértékben finanszírozható, de hitelképes mikro-, kis- és középvállalkozások kedvezményes fejlesztési célú finanszírozási lehetőségekhez juthassanak.

2011-ben történő csatlakozásunk az Új Széchenyi Kombinált Mikrohitel Programokhoz lehetővé tette, hogy a visszatérítendő támogatások és a vissza nem térítendő támogatások összekapcsolásával egy újabb konstrukcióval támogathassuk a kkv szektor tevékenységének bővítését.

Magyarországon számos jól fejlődő mikro-, kis- és középvállalkozás működik, amelyek hitelképesek lennének, azonban mégsem tudnak bekerülni a banki finanszírozás körébe. Ennek fő oka, hogy a bankrendszer számára a mikro-, kis és középvállalkozások kis összegű hiteligényei nehezen kezelhetők, méretgazdaságossági problémák miatt túl magasak a relatív tranzakciós költségek, illetve a vállalkozások nehezen tudják teljesíteni a bankok biztosítéki elvárásait.

A Magyar Záloghitel Zrt. nagy hangsúlyt fektet az Új Széchenyi Hitel Programban megfogalmazott célok teljesülésére. Társaságunknál minden – a legtöbb esetben újonnan alapított – magyarországi mikro-, kis- és középvállalkozás finanszírozási problémáit igyekszünk megoldani. Cégünknél a hitelhez jutás folyamata gyors, átlátható, leegyszerűsített adminisztrációjú.

A cég tevékenységét a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének engedélye birtokában és az engedélyben meghatározott feltételek szerint végzi.

Vezető tisztségviselők

A Magyar Záloghitel Zrt. vezetői jelentős tapasztalattal rendelkeznek a pénzügyi intézmények működése és operatív irányítása, a követeléskezelés és az ingatlanbefektetések területén.

Karacs Zoltán – Elnök – Vezérigazgató

New York-i tanulmányai után és a Nemzetközi Bankárképző elvégzése közben neves hazai bankoknál szerzett tapasztalatot a jelzáloghitelezés és kisvállalati finanszírozás terén, majd részt vett több pénzügyi intézmény alapításában és vezetésében is. Ezek a társaságok a mai napig sikeres piaci szereplők.

A hatékonyabb munkavégzés és a használható tudás érdekében az Universite Paris Quest- Nanterre La Defense egyetem Nemzetközi Vállalatgazdálkodási diplomát szerzett a BGF Pénzügyi és Számviteli karán.

Szakterülete a folyamatosan megújuló versenyképes hiteltermékek kifejlesztése és a Társaság hitelpiaci terjeszkedése.

Eőry Krisztina – Gazdasági igazgató – Igazgatósági tag

  • Mérlegképes könyvelő
  • Okleveles könyvvizsgáló,
  • Adótanácsadó, adószakértő
  • IFRS Mérlegképes könyvelő

Egyetemi tanulmányai utolsó félévét a Readingi Egyetemen végezte, majd tanulmányai befejezése után több nagy cég pénzügyi vezetőjeként szerzett széleskörű tapasztalatot.
Magas szintű szakmai felkészültség, folyamatos fejlődési igény, és hatékonyság jellemzi.
Társaságunknál 2014 óta dolgozik. Feladata a cég pénzügyi tevékenységének átfogó vezetése.

Kocsis Krisztián- Work out vezető- Igazgatósági tag

  • Képesített követeléskezelő

2006 óta dolgozik követeléskezelési területen.
Tapasztalatait kereskedelmi banknál, valamint Lízing és Faktor cégeknél szerezte.
Kezdetben fedezetlen banki követelések behajtásával és faktorálásával, később pedig zálogjoggal fedezett követelések behajtásával és átstrukturálásával foglalkozott.
2011-óta dolgozik a Magyar Záloghitel Zrt-nél, 2014-óta vezeti a work out területet.

Karacs András Richárd – Értékesítési vezető és Ügyfélreferens – Igazgatósági tag

Svájcban végezte közgazdász tanulmányait, közben és utána nemzetközi nagy múltú vállalatoknál szerzett tapasztalatokat.
Budapesti Corvinus Egyetemen elvégezte a bankmenedzsment diploma programot, mellyel szakközgazdász képesítést szerzett.
Társaságunknál 2020 óta dolgozik. Feladata a cég értékesítési tevékenységének átfogó vezetése.