Rólunk

 

A Magyar Záloghitel Zrt. 1999-től van jelen a hazai hitelezési piacon. Az elmúlt években Társaságunkat a folyamatos szakmai fejlődés, többszöri megújulás, állandó innováció és magas színvonalú, prudens pénzügyi szolgáltatás jellemezték és jellemzik a jövőben is. A Magyar Záloghitel Zrt. rendelkezésére áll mindazon mikro-, kis- és középvállalkozásoknak és magánszemélyeknek, akik számára a finanszírozás során érték a megbízhatóság, a gyorsaság és a diszkréció, és elvárják a nemzetközi színvonalú szolgáltatást Magyarországon is.

Társaságunk 2009-ben csatlakozott az Új Magyarország Fejlesztési Terv, majd 2011-ben az Új Széchenyi Terv keretében kialakított Hitel Programokhoz, így fő célunk kedvező feltételekkel (kedvező kamatszint, forint alapú hitelezés, gyors átfutási idő) hitelfinanszírozás nyújtása annak érdekében, hogy a kereskedelmi banki módszerekkel nem, vagy nem a kívánt mértékben finanszírozható, de hitelképes mikro-, kis- és középvállalkozások kedvezményes fejlesztési célú finanszírozási lehetőségekhez juthassanak.

2011-ben történő csatlakozásunk az Új Széchenyi Kombinált Mikrohitel Programokhoz lehetővé tette, hogy a visszatérítendő támogatások és a vissza nem térítendő támogatások összekapcsolásával egy újabb konstrukcióval támogathassuk a kkv szektor tevékenységének bővítését.

Magyarországon számos jól fejlődő mikro-, kis- és középvállalkozás működik, amelyek hitelképesek lennének, azonban mégsem tudnak bekerülni a banki finanszírozás körébe. Ennek fő oka, hogy a bankrendszer számára a mikro-, kis és középvállalkozások kis összegű hiteligényei nehezen kezelhetők, méretgazdaságossági problémák miatt túl magasak a relatív tranzakciós költségek, illetve a vállalkozások nehezen tudják teljesíteni a bankok biztosítéki elvárásait.

A Magyar Záloghitel Zrt. nagy hangsúlyt fektet az Új Széchenyi Hitel Programban megfogalmazott célok teljesülésére. Társaságunknál minden – a legtöbb esetben újonnan alapított – magyarországi mikro-, kis- és középvállalkozás finanszírozási problémáit igyekszünk megoldani. Cégünknél a hitelhez jutás folyamata gyors, átlátható, leegyszerűsített adminisztrációjú.

A cég tevékenységét a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének engedélye birtokában és az engedélyben meghatározott feltételek szerint végzi.

Vezető tisztségviselők

A Magyar Záloghitel Zrt. vezetői jelentős tapasztalattal rendelkeznek a pénzügyi intézmények működése és operatív irányítása, a követeléskezelés és az ingatlanbefektetések területén.

Karacs Zoltán – Elnök – Vezérigazgató

New York-i tanulmányai után és a Nemzetközi Bankárképző elvégzése közben neves hazai bankoknál szerzett tapasztalatot a jelzáloghitelezés és kisvállalati finanszírozás terén, majd részt vett több pénzügyi intézmény alapításában és vezetésében is. Ezek a társaságok a mai napig sikeres piaci szereplők.

A hatékonyabb munkavégzés és a használható tudás érdekében az Universite Paris Quest- Nanterre La Defense egyetem Nemzetközi Vállalatgazdálkodási diplomát szerzett a BGF Pénzügyi és Számviteli karán.

Szakterülete a folyamatosan megújuló versenyképes hiteltermékek kifejlesztése és a Társaság hitelpiaci terjeszkedése.

Cserny Sándor – Cégvezető

1990-től 2005-ig családi vállalkozását vezette sikeresen, majd a gazdasági ismeretek bővítése érdekében mérlegképes könyvelői vizsgát tett, amelynek felhasználásával számviteli területen kezdett dolgozni.

Társaságunknál 2006 óta dolgozik feladata a cég operatív irányítása.